Masini si linii pentru producerea lemnului de foc

Pezzolato O.C.M. SpA Envie – Cuneo – Italia

TMC Lemn Invest Srl este reprezentant in Romania al firmei Pezzolato O.C.M. S.p.A. firma, avand o experienta de peste 30 de ani in domeniul constructiei de masini si echipamente pentru prelucrarea primara a lemnului. Firma a fost fondată în anul 1976 si datorita calitatii produselor sale, a dobandit intr-un timp scurt o pozitie de lider in Europa. Patru domenii de productie, o vocatie puternica pentru mecanica, orientata spre proiectarea si constructia tuturor masinilor, atentia acordata cerintelor clientilor, investirea in programe de cercetare si dezvoltare a unei parti considerabile din cifra de afaceri, stau la baza succesului si cresterii companiei.

A – Fierastraie panglica
cu despicator orizontal

Gama A – cuprinde fierastraie panglica verticale cu despicator hidraulic orizontal incorporat. Exploatata cu usurinta de catre un singur operator, permite taierea si despicarea facila a lemnului de foc. Principiul ergonomic, pe baza caruia a fost proiectata masina, permite operatorului realizarea unei productii ridicate in depline conditii de siguranta.

Mai multe detalii …

ModelDiametru volante Putere electricaForta despicare
A 800800 mm20 kW14 tone
A 900900 mm20 kW18 tone

Actionari disponibile: A – actionare de la priza de putere a unui tractor si B – actionare combinata: priza de putere si motor electric.
Accesorii principale: banda transportoare, intindere hidraulica panza, radiator racire ulei, etc.

T40 – T50 – Despicatoare orizontale
pentru profesionisti

Despicatoarele orizonatale pentru profesionisti T40 si T50 sunt destinate despicarii bustenilor cu lungime de pana la 2.000 mm in versiune standard iar la cerere pana la 4.000 mm.

Mai multe detalii …

ModelForta despicarePutere electricaCursa piston
SPP 4040 tone15,0 kW2000 mm
SPP 5050 tone18,5 kW2000 mm

Actionari disponibile: A – actionare de la priza de putere a unui tractor si B – actionare cu motor electric.
Accesorii disponibile: Brat incarcare busteni, carucior deplasare, radiocomanda, etc.

Profesional 2.0 – Linie productie
lemn de foc

Profesional 2.0 – este o linie de productie de lemn de foc, cu statie de taiere cu disc si statie de despicare independenta. Este conceputa pentru prelucrarea lemnului mixt, cu diametre si lungimi neomogene.

Actionari disponibile: A – actionare de la priza de putere a unui tractor; B –  actionare cu motor electric; C – actionare combinata: priza de putere si motor electric.
Accesorii principale: banda transportoare, intindere hidraulica panza, radiator racire ulei, etc.

Mai multe detalii …

ModelDiametru discDiametru max. busteanPutere electricaStatie de despicare
Profesional 2.01000-1100-1170 mm400-440-470 mm30 – 37 kW20 – 27 – 32 tone

TLC – Linii compacte
pentru productie lemn de foc

Gama TLC – sunt linii pentru productia de lemn de foc cu statie de taiere si statie de despicare compacte, montate pe un sasiu unic. Pe scurt, avantajele acestor linii pentru lemn de foc sunt: necesitatea unui singur operator, posibilitatea de a lucra in mod automat sau in mod manual, spatiu optimizat la maxim, etc. De la pupitrul de comanda, operatorul poate selecta in mod automat sau manual: lungimea de taiere, pozitionarea grilei de despicare si gestionarea sistemelor de incarcare si descarcare. Daca se selecteaza modul de lucru automat, grila de despicare se pozitioneaza automat in functie de diametru busteanului ce urmeaza a fi despicat. De asemenea exista posibilitatea excluderii grilei de despicare, daca se doreste doar efectuarea de taiere la lungime fara despicare, pentru lemnul subtire ce se poate taia in pachet. Toate masinile din Gama TLC sunt echipate cu sistemul „LOAD Sensing” care mareste viteza de lucru.

Mai multe detalii …

ModelDiametru discDiametru max. busteanPutere electricaStatie de despicare
TLC 10001000 mm400 mm22 – 30 kW20 – 27 tone
TLC 12001200 mm460 mm30 -37 kW25 – 32 tone
TLC 13001300 mm510 mm37 – 45 kW32 – 45 tone
TLC 15001500 mm600 mm55 kW70 tone

Actionari disponibile: A – actionare de la priza de putere a unui tractor, B – actionare cu motor electric si C – actionare de la priza de putere si cu motor electric.
Accesorii disponibile: transportor alimentare cu busteni, benzi de stocare / descarcare material, grila despicare cu desfasurare pe orizontala, dispozitiv electronic pentru mod de lucru in mod automat „fara om la bord”, modem pt. tele-asistenta, etc.

Linie de taiere – despicare lemn de foc

Linia de productie pentru lemn de foc, model VSP 60.60 este o masina combinata pentru taiere – despicare lemn cu diametru mare, complet hidraulica cu sistem de taiere cu lant si statie de despicare verticala.

Actionari disponibile: A – de la priza de putere a unui tractor; B – cu motor electric; C – combinata: multiplicator si motor electric; D – motor autonom

Mai multe detalii …

Masina taiere – despicare lemn de foc

In gama de masini si linii de taiere-despicare lemn de foc este inclus si modelul TLF 450. Masina de taiere si despicare lemn este destinata producerii lemnului de foc si este caracterizata de o serie de particularitati distinctive. Avantajele particularitatilor constructive ale masinii de taiat si despicat lemn de foc, model TLF 450, va permit diferentierea pe piata prin: optimizarea timpului de lucru si maximizarea gestionarii eficiente a masei lemnoase, fiabilitate, competitivitate, calitate, durabilitate si economicitate.

Mai multe detalii …

Linii de productie a lemnului de foc cu Grup de retezare TM 900 / TM 1200 si Statie verticala de despicare TB 900 / TB 1200 – Oferta tot mai generoasa de lemn cu diametru mare, neadecvat utilizarii industriale pentru productia de cherestea sau furnir, a creat necesitatea producerii unei masini capabila sa prelucreze in mod automat busteni cu diametru de pana la 1200 mm. In consecinta Pezzolato in baza experientei indelungate in producerea de despicatoare verticale, a creat masina TB 900, o masina destinata despicarii bustenilor de diametru mare si nu numai,  avand forta de despicare de 40 tone si avans cu pas programabil. Masina este in masura sa ajunga la o cadenta de 10 cicluri / minut, pasul despicarii poate fi programat de la 20 la 50 cm. Pentru taierea bustenilor, Pezzolato a conceput un sistem propriu de taiere la lungime, cu impingator programabil cu alunecare pe patine din bronz, sistemul fiind echipat cu: presor busteni, fierastrau cu lant, centralina hidraulica proprie, pompa lubrefiere lant, kit rabatare butuci, transportor alimentare si singularizare busteni.

Mai multe detalii …

Mecanizari si Accesorii
Linii pentru productia
Lemnului de foc

In completarea Liniilor pentru productia lemnului de foc, Pezzolato ofera o gama foarte variata de mecanizari si accesorii, ce maresc si totodata usureaza productia industriala a lemnului de foc. Dintre acestea amintim:

  • transportoare alimentare cu busteni
  • statii de singularizare busteni
  • sisteme de aspiratie si de stocare rumegus
  • benzi de acumulare si de transfer lemn despicat
  • benzi de descarcare lemn despicat
  • paletizatoare automate
  • sisteme de eliminare aschii cu ciur rotativ sau cu role
  • statii de despicare independente
  • statii automate de ambalare lemn de foc

De asemenea, Pezzolato OCM SpA, este in masura sa satisfaca cele mai exigente cerinte ale clientilor sai, realizand masini sau linii de tip „CUSTOM”, concepute pe baza datelor primite de la client, ca de exemplu: statii de taiere cu disc de pana la 1800 mm, statii de despicare cu forta de impingere de pana la 70 tone, fabrici de lemn de foc  complet echipate formate din mai multe linii automate cu functionare sincrona, sisteme de: transfer, stocare, sortare si descarcare, etc.

Mai multe detalii …