Prese pentru panouri si grinzi lamelare
TRIMWEX D.O.O. – SLOVENIA

Trimwex d.o.o. Ljubljana – Slovenia,

Firma Trimwex d.o.o. a fost infintata in 1992, activitatea principala fiind productia de prese pentru lipit panouri si grinzi lamelare si diverse instalatii de aplicat adeziv. In timp productia de echipamente s-a consolidat si diversificat, completand gama de masini cu: prese de asamblare, prese pentru grinzi de constructie si linii de uleiere si lustruire.

SL – Prese rotative
pentru panouri

Prese rotative, Model SL – sunt recomandate pentru presare panouri si lemn stratificat cu uscare naturală “La Rece”. Unul din avantajele importante este faptul ca ocupa un spatiu restrans. Incarcarea, descarcarea si intretinerea acestor prese este foarte simpla. Operatorul poate preseta foarte usor dimensiunile de presare in functie de marimea panoului ce se doreste a fi realizat, incarcand piesele ce urmeaza a fi presate, care sunt adezivate in prealabil. Cu acest tip de prese pot fi presate, panouri si grinzi lamelare cu grosimi de la 25 la 90 mm, iar cu dispozitivele de presare frontala, se pot presa panouri cu grosimi de la 12 la 25 mm.

Gama de prese rotative, Model SL, cuprinde:

 • Prese SL–P – presa cu strangere si aliniere pneumatica
 • Prese SL–PH – presa cu strangere hidraulica si aliniere pneumatica
 • Prese SL–H – presa cu strangere hidraulica cu rotor Hydro si aliniere pneumatica
 • Prese SLA–H – prese automate cu strangere hidraulica cu rotor Hydro si aliniere pneumatica
 • Prese SL–HPR3 – presa triunghiulara cu presare hidraulica si aliniere pneumatica
 • Prese SL–3R – presa triunghiulara cu strangere pneumatica
 • Prese SL–P–R – prese orizontale cu strangere pneumatica
 • Prese SL–GC – prese verticale cu presare pneumatica si aliniere manuala
 • Presa LPT – presa cu alimentare continua, pentru panouri subtiri

Mai multe detalii …

Prese pentru grinzi
lamelare

Prese verticale, Model SLV – au fost proiectate pentru a presa la rece panouri groase și grinzi lamelare cu uscarea adezivului in mod natural. Presarea este efectuata cu cilindrii hidraulici verticali iar alinierea se face cu cilindrii hidraulici orizontali montati pe niste carucioare mobile pozitionate manual. Controlul presarii este realizat manual prin intermediul unor electrovalve hidraulice.

Mai multe detalii …

Prese pentru grinzi
de constructie

Prese verticale pentru constructii, Model GIGA – au fost proiectate pentru a presa la rece grinzi lamelare de sectiune mare, cu uscarea adezivului in mod natural. Presarea este efectuata cu cilindrii hidraulici verticali iar alinierea se face cu cilindrii hidraulici orizontali montati pe brate rabatabile, fiecare brat fiind echipat cu 2 sau 3 cilindrii. Controlul presarii este realizat manual prin intermediul unor electrovalve hidraulice cu presiune controlata electronic.

Mai multe detalii …

Prese de asamblare

Presa de asamblare – Presa este proiectata pentru asamblarea elementelor de tamplarie precum: ferestre, usi si alte elemente similare. Versiunea standardizata are trei unitati de presare pe verticala si o traversa pentru presare pe orizontala cu doi cilindrii de impingere. Echipamentul standard include elemente de presare de forme neregulate, cu inclinarea partii superioare. Pentru a facilita ajustarea diferitelor dimensiuni ale pieselor toate unitatile de impingere, inclusiv suportii sunt echipate cu role din otel cu rulmenti.

Mai multe detalii …

Masini si dispozitive
de aplicat adeziv

Dispozitiv de aplicat adeziv – Proiectat pentru aplicat adeziv pe suprafeţele si muchiile pieselor plane. Gama de masini de aplicat adeziv este variata, Trimwex produce urmatoarele tipuri de masini de adezivat:

 • dispozitiv de aplicat adeziv, unilateral
 • dispozitiv de aplicat adeziv, bilateral
 • dispozitiv de aplicat adeziv, fixe, unilateral sau bilateral
 • dispozitiv de aplicat adeziv poliuretanic
 • dispozitiv de aplicat ulei

Mai multe detalii …